Mifelénk nem nagyon ismert típus a Lada Kalina, de az oroszok saját fejlesztésű kisautója egész jól fogy még hazájában, azonban az Európai Unióban már nem túl sikeres, és már nagyon érik a modellváltás.

A Lada egyébként elkészítette a saját fejlesztésű második generációt is – meg is mutattuk a kémfotókat itt az oldalon -, azonban úgy tűnik, mégse kerül gyártásba az a kocsi. Helyette a Dacia Sandero erősen módosított megjelenésű változata lesz az új Kalina. Három rajz is felkerült az internetre, állítólag ezek  gyárból kerültek ki, de biztosat nem tudunk ezzel kapcsolatban mondani. Ezek alapján csak azt tudjuk biztosra mondani, hogy a Sandero és a Stepway is része lesz a Lada kínálatának.

A gyár legutóbbi sajtóközleményében csak annyit ír, hogy ideiglenesen csökkentett kapacitással, változó munkarenddel fognak most termelni pár hónapon keresztül, miközben a togliatti gyárban folyamatosan felújításokat hajtanak végre, és felkészítik azt az új típusok gyártására. Ezek között lehet a Sandero alapú Kalina, illetve a Lada alapon feltámadó Datsun olcsóautó. Előbbit az Európai Unióban is forgalmazni szeretnék, utóbbi csak a helyi (Szovjetunió utódállamai) piacon kínálják majd. A Logan átvételét nem tervezi a Lada, hiszen nemrég vették át az előző generációs kombit Largus néven, szedánnak meg ott van a saját Priora.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!