Az Egyesült Államokban a BMW márkakereskedői hálózatán belül lehet megvásárolni az Alpina modelleket, így a gyár adott hírt arról is, hogy a megújult 7-es sorozat alapján készülő B7-es a Pebble Beach Concours d”Elegance-on mutatkozik majd be a tömött pénztárcával rendelkező nagyközönségnek.

A típusnak alapot adó BMW 7-es sorozathoz hasonlóan megújult a megjelenés, növekedett a teljesítmény, és csökkent a fogyasztás is. A 4,4 literes V8-as biturbó-motor teljesítménye 500-ról 540 lóerőre emelkedett, a maximális nyomaték 730 Nm. Az új, nyolcfokozatú automatikus váltónak is új vezérlőprogramot írt az Alpina, az összes változat (normál vagy nyújtott karosszéria, hátsó- vagy xDrive összkerékhajtás) 4,3-4,4 másodperc alatt éri el a 96 km/órás tempót.

A legnagyobb változás mégis az, hogy ezentúl nem korlátozzák 280 km/órában a végsebességet, hanem hagyják szabadon száguldani a hatalmas limuzint. A hátsókerékhajtású modell végsebessége 312 km/óra, az összkerekes a nagyobb légellenállás miatt „csak” 310 km/órával képes száguldani. Az Alpina B7-es elkészítése a 7-es sorozat legyártása után további két hetet vesz igénybe, és az amerikai vásárlók is kérhetik a személyes átvételt a müncheni BMW Weltben, majd átszállítják az Egyesült Államokba az autót.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!