Hirdetés – Ami néhány éve még különcségnek számított, mára azt mondhatjuk, felelős magatartás, ráadásul nagyon menő. A zöld autózás még kényelmesebb lehet a megfelelő otthoni töltési lehetőség kialakításával.

Elektromos repülőgépek, e-hajók és napelemes hajók, egymás mellett töltő villanykamionok és -buszok – mindez már nem egy science fiction film témája, hanem a jelen. A forradalmi változásokat jelzi, hogy tavaly Európában már több hibrid és teljesen elektromos új autót adtak el, mint dízelt. A klímavédelem filozófiája, a környezeti terhelés csökkentése ma már Magyarországon is kulcsfontosságú, így az elektromos autók tulajdonosai már itthon is felelősen gondolkodó, környezettudatos vezetőknek számítanak, nem csodabogárnak. És valljuk be, mennyivel jobb érzés egy olyan autó volánja mögött ülni, ami amellett, hogy egy csodaszép, menő járgány, még a környezetünket is óvjuk vele?!

Az e-autóknál az első kérdés mindig a töltés. Az autótöltés az infrastruktúra folyamatos fejlődésének köszönhetően egyre több helyen oldható meg az országban a nyilvános töltőállomásokon vagy zárt parkolóházakban is. A legkényelmesebb és legrugalmasabb megoldás a töltésre viszont az, ha otthonunkban, a kocsibeállóban vagy a garázsban köthetjük a hálózatra az autónkat a technológiailag megfelelő és korszerű „otthontöltők” segítségével. Ettől kezdve nincs is más dolgunk: megvacsorázhatunk a családdal, megnézhetünk egy filmet, lefekszünk aludni, és mire felébredtünk, az autó útra kész. Sőt! Ha már a kedvenc filmünk közben feltöltődött az autónk, az e-autóhoz vagy az otthontöltőhöz fejlesztett applikáción keresztül egy gombnyomással akár le is állíthatjuk a töltést, nem szükséges ehhez kisétálnunk a garázsba.

Bónusz, hogy az otthontöltő készülékek telepítése mellett az E.ON-nál például nyilvános töltési kedvezményt is igénybe lehet venni az E.ON magyarországi, 100%-ban megújuló energiaforrásból fedezett nyilvános AC töltőin, de járhat hozzá távoli hibaelhárítás is, valamint ökológiai lábnyomunkat tovább csökkenthetjük azzal, ha az e-autó otthoni töltéséhez szükséges energiát az E.ON Zöld Jövő megoldásával megújuló energiaforrásból fedezzük.

Ami pedig még fenntarthatóbbá teheti az elektromos autózást, ha az ehhez szükséges energiát a család saját napelem-rendszere termeli meg. Aki most gondolkodik napelemes rendszer telepítésében, az E.ON-nál a szakértelem mellett mindent egy kézben tudhat. Az energiacégnél csomagban is lehetőség van a napelemes rendszer mellett az otthoni töltő és akár az okosklíma beszerelésére és karbantartására is, így egyszerűen, kényelmesen kezdhetünk bele környezetbarát és gazdaságos zöld otthonunk kialakításába.
Advertisement