Van olyan, hogy olcsó új autó?

Az idei első Autó-Motor Extra tematikája az alapoktól építkezik, vagyis a legolcsóbb modelltől indulva egészen az 5 millió forintos határig adunk kitekintést. Nem is gondolná az ember, hogy 19 márka 39 különböző típusa is befér ezen összeghatár alá, az pedig, hogy ennyire szerteágazó a kínálat, a vásárlók dolgát könnyíti. Január-februárban 6384 példány állt forgalomba ebből a mezőnyből, ami a teljes piac (21 192 db) közel harmadát teszi ki, nem lebecsülendő tehát a „diszkont” kategória kereskedelmi teljesítménye!
Ahogy az bemutatóinkból is kiderül, számos modellnél generációváltás zajlik, ennek okán az értékesítésben jól azonosítható fény- és árnyfoltok tűnnek fel. A korábban haloványan szereplő Dacia Lodgy a nagycsaládosok autóvásárlási támogatásának köszönhetően sokszorozta meg produktumát, ugyanakkor a Suzuki Vitara például a 48 voltos lágy-hibrid átállás és a korábbi 1,0 literes turbómotor megszüntetése miatt vesztett lendületéből.
Így vagy úgy, de bizony az 5 milliós limit alatt is zajlik az élet, a választék zavarba ejtően nagy. Dízel, hibrid, SUV, hétüléses családi egyterű és kompakt kombi is szembe jön velünk, tehát a belépő szinteken is ajánlatos csemegézni, aligha bánja majd a kuncsaft pénztárcája!
Köszönjük, hogy velünk tartanak!
Szabó Róbert
főszerkesztő