A következő három évben összesen nyolc, a generációváltásokat is beleértve új szabadidő-autóval frissíti fel az eddig alapvetően személyautókból álló palettáját a Hyundai, ezek közül az első a Kona, amely nagyon mozgalmas megjelenést visz a kompakt modellek közé. Annyira, hogy rögtön három nagykövetet is felkért annak népszerűsítésére a márka: Vágó Réka divattervező, Palásti Kovács Zoltán zenész (Zoohacker) és Bársony Bence fotóművész használ majd egy-egy példányt.

A rengeteg személyre szabási lehetőség közül a külső karosszériaszínnel harmonizáló biztonsági övet emelték ki olyan dologként, ami még a hasonszőrű járművek közül is kiemeli a dél-koreai márka újdonságát. Annyi az extra, hogy azt tényleg nehéz egy cikk keretein belül ismertetni, úgyhogy nem nagyon lehet kihagyni a márkakereskedések meglátogatását, ahol az ebből felkészült értékesítők lehetnek az ember segítségére.

A Life és Comfort felszereltségeknél 200 000 Ft, a Premium és Style szinten 300 000 Ft a bevezetési kedvezmény, így alakul ki a 4 499 000 Ft-os indulóár. Kezdetben két motor van csak, az 1,0 literes benzines (120 LE) kézi váltóval és elsőkerékhajtással, az 1,6-os benzines (176 LE) összkerékhajtással és dupla kuplungos váltóval, ez indokolja a jelentős, 1,5 millió Ft-os eltérést. Jövőre jön majd a dízelmotoros változat, és idővel akkumulátoros-elektromos hajtással is megvásárolható lesz ez a típus.

 

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!