Sajnos nap mint nap látunk még mindig olyan sofőröket, akik miután elszívták a kocsiban a cigarettájukat, fogják, és nemes egyszerűséggel kidobják az utcára a még égő csikket.

Ezt sajnos a legtöbb esetben az égvilágon semmilyen büntetés nem követi. De most egy kanadai rendőr felvette a harcot a szemetelőkkel…

Ilyenkor ugyanis a rendőr sem tehet igazán sokat. Persze, megbüntetheti az autóst szemetelésért, de annyi papírmunkával jár a nem túl vaskos csekk mellé a körítés, hogy sokszor inkább a rendőrök sem akarnak ezzel foglalkozni.

De nem Del Manak, aki most Twitteren osztotta meg történetét. A trükkje? Ő nem szemetelésért büntette meg az autóst, hanem azért, mert egy égő dolgot dobott az útra.

A büntetés így pedig 575 kanadai dollár volt, azaz átszámolva kicsit több mint 120 ezer forint! Ez az összeg azért már megtaníthat a leckére…

„575 ok, hogy miért ne dobd ki a csikket a kocsid ablakán egy kanadai rendőr előtt. Pontosan előttem történt az eset az autópályán. Mikor megkérdeztem, miért csinálta, az autós csak annyit mondott, nem akarta, megégetni az autóját, majd a pohártartóra mutatott. Az én válaszom az volt, akkor ne dohányozz a kocsidban!” – írta a rendőr a közösségi oldalon.

Del Manak on Twitter