Fotó: Donka Ferenc

Helyszíni információink szerint péntek reggel Szeged felé haladt vendégmunkásokkal egy autó, amikor a mögötte érkező három gépkocsival összeütközött. Két kilométerrel arrébb Budapest irányába, a felüljáró alatt újabb négy autó ütközött. Három kilométerrel feljebb kilenc jármű ütközött, itt az autók elzárták a sztráda minden sávját. Újabb két kilométerrel feljebb három autó ütközött a feltorlódott kocsisorban, a fentebbi szakaszon pedig két autó ütközött egymásnak. Úgy tudjuk, hogy a balesetekben többen is megsérültek. A kiérkező tűzoltók a járműveket áramtalanították, és ahol lehetett, megszüntették a forgalmi akadályt.

Információink szerint a balesetekben résztvevő kocsikban szinte mindenhol vendégmunkások ültek. A sofőrök valószínű fáradtak voltak és nem a látási- és útviszonyoknak megfelelően vezettek, ezért történhettek az egymás utáni balesetek a reggeli ködben. Az összetört autók műszaki mentése folyamatos, a délutáni órákig is eltarthat. Ezek még reggeli balesetek, utánuk újabb karambol történt ugyanezen a szakaszon. az M5-ös autópályán történt balesetekben összesen negyven autó ütközött mintegy tizenöt helyszínen. Összesen tizenkilenc ember sérült meg, hárman súlyosan és tizenhatan könnyebben. A balesetek pontos körülményeit a rendőrség vizsgálja.

A pénteki balesetről az Országos Mentőszolgálat is beszámolt Facebook-oldalán, miszerint 2 óra alatt 15 baleset történt az M5 autópálya egyik 18 kilométeres szakaszán, Szeged előtt. A mentőkre összesen 7 helyszínen volt szükség, így a mentésirányító 17 mentőegységet riasztott, amelyek a hatalmas köd ellenére is perceken belül helyszínre értek. A mentőszolgálat munkatársai 20 főnek nyújtottak segítséget, akik közül hárman súlyos sérüléseket szenvedtek. Végül minden sérültet stabil állapotban szállíthattak kórházba a mentők.