A kanadai Vancouver és a német Stuttgart között légvonalban több mint 8 ezer kilométer van, így egy ilyen útra mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy gyors és élvezhető.

Az alábbi kanadai úriember, nevezetesen Da Tong Yang mégis megtette ezt az utat. Méghozzá azért, hogy panaszkodjon.

A richmond-news.com leírása alapján a férfi 2017-ben vásárolt egy vadiúj Mercedes S550-et a feleségének átszámítva közel 50 millió forintért, méghozzá azért, mert úgy gondolta, ez a legbiztonságosabb autó a piacon.

Ehhez képest a Mercedes alig 6400 kilométer után a szervizben végezte, ugyanis a kormány valahogy beragadt, és csupán néhány centivel sikerült elkerülni egy betonfalat Yangéknak.

A férfi akkor azt kérte a Mercedestől, cseréljék ki a kocsiját vagy fizessék vissza a pénzét, mert nem érzik biztonságban magukat a méregdrága autóban.

Az autót most senki nem vezeti (Fotó: richmond-news.com)

A válasz azonban az volt, erről szó sem lehet, kicserélik természetesen a hibás alkatrészeket a garancia részeként, de a pénzvisszafizetés vagy a csere megoldhatatlan.

Yangék ezután a bíróságra vitték az ügyet, de ott sem adtak nekik igazat. Így a férfi most úgy döntött, személyesen megy el Stuttgartba, és mondja meg a magáét a Mercedes illetékeseinek.

A tulajt meg is hallgatták, sőt, körbe is vezették a gyárban, ám csak annyit ígértek, utánanéznek az esetének.

A Mercedes azonban továbbra is tartja, semmiben és senkiben nem keletkezett kár, minden hibás alkatrészt kicseréltek, így számukra ez az ügy végetért.

Az S550 így azóta is egy kanadai garázsban várja, hogy mi lesz a sorsa.