Újabban a Renault Captur testvérmodellje a Mitsubishi ASX kis kategóriás szabadidő-autó, amelyet olyan gyorsan dobtak piacra, hogy egy márkajelzés-cserénél nem futotta többre. Most azonban utolérte a frissítés a típust, és ez alkalommal már volt ideje a Mitsubishi formatervezőinek ahhoz, hogy a márka szabadidő-autóira jellemző Dynamic Shield arculatot valósítsák meg. A japánok még nem akartak lemondani a króm csillogásáról, de azért már vannak fényes fekete karosszériadíszek is, újak a 17 vagy 18 (esztergált felületű) könnyűfém felnik. Felszereltségtől függően jár a feketére fényezett tető (illetve fekete fényezésnél mindig).

Az utastérben új kárpitok fogadják az utasokat, elérhető fűthető szélvédő és kormánykerék is, a napfénytető 69 cm széles és 31,5 cm-es nyílást tesz szabaddá. A hátsó ülés 16 cm-es sínen csúsztatható, így az alapból 332 literes csomagtér úgy bővíthető 69 literrel, hogy megmarad mint az 5 ülőhely. Utastér-szerte 22 liternyi tárolóhelyet alakítottak ki. A Mitsubishi ASX műszerfalának közepén élére állított, 10,4 colos képátlójú érintőképernyőt találunk, a fedélzeti rendszer beépített Google-alkalmazásokkal könnyíti meg a felhasználó dolgát, beszédvezérlésre is a Google-segéddel van lehetőség, a rendszer online frissítések fogadására képes. A kormány mögött felszereltségtől függően 7 vagy 10 colos kijelző (utóbbi már a navigációt is meg tudja jeleníteni) tájékoztat, opciós a 410 W-os Harman Kardon hifi.

Három hajtással kínálják a felfrissített Mitsubishi ASX-et, az alapmotor az 1,0 literes turbó (90 LE/160 Nm) 6 fokozatú kézi kapcsolású váltóval, majd a 12 voltos lágyhibrid rásegítéssel ellátott 1,3-as turbó következik, ez 6 fokozatú kézi kapcsolású váltóval 140 LE/260 Nm, 7 fokozatú duplakuplungos váltóval 160 LE/270 Nm teljesítményű. Az 1,6-os szívómotort használó öntöltő hibrid hajtás rendszerteljesítménye 143 LE, szabványos átlagfogyasztása 4,6 l/100 km. A magas felszereltségű, automata váltós modellekhez adják a MI-Pilot rendszert, ami a távolságtartó és a sávtartó funkciók egyesítésével segíti a vezető dolgát.