Tavaly májusban, a Push to Pass program bejelentésekor beszélt arról a PSA Csoport, hogy hamarosan 1 tonnás terhelhetőségű pickupot is piacra dobnak majd. Akkor még abban a hitben voltunk, hogy a Toyotával frissen megkötött haszonjármű-együttműködés keretében készül az új modell, de tévedtünk. Íme itt vannak az első képek a Peugeot Pick Up-ról, amely nem más, mint a cégben résztulajdonos kínai Dongfeng Rich típusa új márkajelzésekkel.

Na jó, van egy új karosszériaelem is, a lenyitható hátfalra hatalmas betűkkel ráírták a márkajelzést, ezért kellett egy új présszerszámot gyártani, de elöl már csak a hűtőrácsot cserélték le olyan darabra, amelynek a közepén ott van az oroszlán, illetve a lökhárítót cserélték le annak érdekében, hogy a francia márka arculatába illő ívelt menetfényt elhelyezzék. A belső térről még nem közöltek képeket, de ott se számíthatunk nagy eltérésre, ezért közöljük a kínai eredeti belsejét.

A méretek megfelelnek a kategória átlagának, nem csoda, hogy a Nissan által 1997-2005 között kínált Pickup-alvázat használja a Peugeot „újdonsága”, tehát 3050 mm a tengelytávolság, 5080 mm a karosszéria teljes hossza, a felépítmény duplafülkés. A motor egy 2,5 literes, 115 LE/280 Nm teljesítményű turbódízel, amihez 5 fokozatú, kézi kapcsolású váltó csatlakozik, a feláras összkerékhajtás kapcsolható és terepfokozattal is rendelkezik. Szeptembertől forgalmazzák a Peugeot Pick Up-ot Afrikában, ahol még leginkább emlékeznek a vásárlók a Peugeot ilyen járművére, hiszen egészen 2005-ig húzta a Peugot 504 Pickup.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!