Csak és kizárólag a Jaguar E-Type-okkal foglalkozik a brit Eagle cég, amely az autó bemutatásának ötvenedik születésnapjára igen különleges példányt készített. Egy amerikai gyűjtő, bizonyos Rick Velaj rendelt tőlük egy különleges autót, amelyet természetesen az eredetihez hűen építettek meg.

Az Eagle Speedster esetén még az alap forma se maradt változatlan, az alumínium karosszériát a gyári elemek átalakításával hozták össze. Minden egyes apró kiegészítő egyedi munka, magától értetődően a minimál méretű szélvédő is az.

A műszerfal maradt az E-Type sajátja, a vezetőülést azonban már lejjebb engedték A műszerfal maradt az E-Type sajátja, a vezetőülést azonban már lejjebb engedték

Az elképesztően hosszú motorháztető alatt a gyári blokkon alapuló, de az Eagle mérnökei által 4,7 literesre növelt lökettérfogatú soros hathengeres dolgozik, ami egy ötfokozatú, kézi kapcsolású váltóhoz csatlakozik. A lóerő több mint elegendő, a nyomatékot azonban elárulták: a 460 Nm-nek egy mindössze 1100 kg tömegű autóval kell elbánnia.

Növelt teljesítményű motor, alacsonyabb tömeg - az Eagle Speedster lényegében egy teljesen új autó Növelt teljesítményű motor, alacsonyabb tömeg – az Eagle Speedster lényegében egy teljesen új autó

A megfelelő vezetési élményről sportosabb hangolású, szélesített nyomtávú felfüggesztés gondoskodik, a vezetőülés alatti padlólemezt lesüllyesztették, hogy a sofőr még közelebb kerüljön az aszfalthoz. Az egyedi Eagle Speedster árát nem közölték. Valószínűleg a lóerőhöz hasonlóan több, mint elegendő.