Már évek óta pletykálnak a BMW 7-es sorozatból készített M7-esről, de a gyár nem tudja rászánni magát a dologra, és egy, mindössze optikai kiegészítőket tartalmazó M sportcsomaggal próbálja kiengesztelni a vásárlókat, ami az esetek többségében elegendő is. De nem mindig.

Egy kaliforniai 7-es tulajdonosnak például a gyári tuningcsomag nem elég merész, ráadásul szinte minden utcasarkon jön szembe egy ilyen autó. Elkezdett tehát gondolkodni, és miután egy találkozón meglepően jól sikerült lökhárító-átalakításokkal találkozott, gyorsan konkretizálódott a terv: M7-es lökhárítót készítenek.

Ehhez egy, a márkaszervizben is megvásárolható BMW 7-es lökhárítót vásároltak, és sikerült szerezni egy használt, de jó állapotú aktuális M5 első lökhárítót is. Ezek után már csak az LTBMW szakembereinek kézügyességére volt szükség, hogy a vízszintesen félbevágott 7-es (felső rész) és M5-ös (alsó rész) lökhárítót ügyesen összeillesszék, ami sikerült is, így gyári alkatrészek felhasználásával elkészült az M7-es első lökhárító.

A rend kedvéért még a BMW-től vásároltak egy M5-ös alsó műanyag motortér-burkolatot, amelynek a felfogatását módosították a 7-es sorozatnak megfelelően, így nem csak szemből tökéletes az átalakítás, de alulról nézve is az. Nem valószínű, hogy az M GmbH szakembereinek is nehézséget okozna ez a műtét…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!