Hatalmas baleset történt Kanadában, Quebec környékén, melyben egy 40 éves férfi, Eric Belec életét vesztette, miután a lakóautójának elromlott a fékje.

A kanadai The Star beszámolója szerint a kikötő előtt egy hatalmas lejtő található, ez vezet a parthoz, ahol be lehet szállni a kompokra. Mivel itt többször megesett már, hogy a sofőrök nem tudtak eléggé lassítani, a kikőthöz vezető út a lejtő végéhez érve elválik.

Az egyik része a kompokhoz vezet, a másik pedig egy úgynevezett ütközőfal, ami szándékosan arra van kijelölve, hogy a lassítani nem tudó autósok ne a vízbe vezessék a kocsit, hanem meg tudjanak állni, még akkor is, ha ezzel egy kicsit összetörik autójukat.

Eric Belec azonban nem tudta ilyen gyorsan felmérni a helyzetet, vélhetően bepánikolt, és egyenesen ment tovább, az óriási lendülettől pedig az akkor már méterekre járó kompra ugratott a lakóautójával.

A férfit és szintén 40 éves utasát azonnal kórházba szállították.

A sofőr életét már nem tudták megmenteni az orvosok, a vele utazó nő azonban túlélte, igaz, életveszélyes állapotban fekszik a közeli kórházban.