A Ferrari és a Lamborghini közelében található az Egoista Motors főhadiszállása, amely jelenleg még egy meglehetősen szerény műhelyt jelent. Eddig egy darab, az olasz forgalomba helyezés feltételeinek megfelelő autót hoztak itt össze, de azt szeretnék, hogy mindenki részesülhessen az egyszemélyes versenyautók vezetési élményéből.

Első célja a vállalkozásnak 100 000 dollár összegyűjtése az indiegogo weboldalon, ennyi pénzből már meg tudják szerezni az európai típusbizonyítványt. A második lépcsőfok 500 000 dollár, ennyi pénzből továbbfejlesztenék a járművet, amelyet akkumulátoros-elektromos vagy kábeles hibrid hajtással készítenek. Ha netán 1 000 000 dollárt is sikerül szerezni, akkor már a villámtöltést is meg tudják valósítani – állítja az Egoista Motors alapítója/vezetője, Luca Fazzi.

Az EM01 elnevezésű járművet alapvetően nem kulcsrakészen gyártanák, hanem kit carként lehetne azt megvásárolni, akár több lépcsőben. 8000 euró lenne az elektromotoros készlet ára, 12 500 euró a benzin-elektromos hibridé. Előbbinek 300, utóbbinak 450 km-es hatótávolságot ígérnek. Ha valaki nem érezné felkészültnek magát az autó összerakására, az Egoista Motors 3000 euróért ezt a feladatot is elvégzi. De miért is fizetne valaki ennyi pénzt egyszemélyes, nem éppen praktikus utcai autóért? Hát azért, mert egy, a 100 km/órás sebességet 3 (!) másodperc alatt elérő autót kap. Messze van még a kitűzött cél elérése…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!