Egyszerre frissítette fel legfontosabb európai személyautóit a Hyundai, általános változásként az új formavilág és ezzel párhuzamosan a járművek arcát meghatározó, hatszögletű hűtőrács alkalmazása említhető.

A Hyundai i20-as kisautó kínálta a Coupé névre hallgató karosszériával bővült, kár reménykedni, egyszerű – igaz, sportos vonalvezetésű – háromajtós modellről van szó. Nem csak eltüntették a hátsó ajtókat, de új a tetővonal, combosak a hátsó kerékjáratok, felár ellenében 17 colos felnik is rendelhetőek. Az új háromajtós változattal kifejezetten a fiatal vásárlókra hajt a gyár, de a motorkínálat kezdetben megegyezik az ötajtóssal, de 2015 második felében már egy 1,0 literes háromhengeres turbómotorral is választható lesz.

Az i30-asnál átfogó modellfrissítés történt, újak a felnik és az első lökhárító, három új szín kérhető. Műszakilag nagy változás, hogy az 1,6-os szívó benzineshez és az 1,6-os dízelhez felár ellenében már hagyományos automata, hanem 7 fokozatú dupla kuplungos váltót adnak, ezen felül megjelent a kínálatban az 1,6 literes benzines turbó, ami 184 lóerővel koronázza meg az i30-ast, ehhez rögtön egyedi megjelenés is jár 18 colos felnikkel és kétoldalt kivezetett kipufogócsövekkel.

Az üzleti autónak számító i40-es megjelenését is kivasalták, a teljesen új orr és fényszóró alapvetően változtatja meg a megjelenést. Újak a 16 vagy 18 colos felnik, a ködfényszórókat a Genesis-től kölcsönözték. Motorkínálat helyett motorról beszélhetünk, hiszen egyedüliként az 1,7 literes dízel létezik, az alap teljesítmény továbbra is 115 lóerő, a nagy teljesítményű modell immár 141 lóerőt tud. Innen is száműzték az automatikus váltót, amit a 7 fokozatú dupla kuplungos váltóval helyettesítettek.

A menetstabilizáló elektronikus differenciálzár funkcióval gyarapodott, ami a mérnökök szerint javítja a vezethetőséget, szintén ez az oka a kombi karosszéria esetén felszereltségtől függően a hátsó tengelyen használt elektronikus lengéscsillapítóknak. Az utastérben új generációs fejegységeket találunk jobb felbontású érintőképernyővel, a biztonsági felszerelések listája táblafelismerővel bővült.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!