Friedrich-Wilhelm Weitholz, a Eurowings Luftverkehrs AG igazgatótanácsának elnöke és Michael Jost, a BMW Group JOST vezérigazgatója – aki egyben a Eurowings törzsutasa is – az ötlet megszületése után nem sokkal, már meg is valósították elképzelésüket.

A kedvelt, prémium kategóriába tartozó kisautó kultuszgyanús változata a Germanwings és a JOST Group hageni vállata közötti megegyezés alapján jött létre. Mind a MINI, mind a Germanwings erős márkák, melyeknek közös tulajdonságuk, hogy utasaik kedvező áron, biztonságban és kellemes körülmények között érik el úticéljukat.

A Germanwings vizuális jegyeit viselő MINI-hez vonzó finanszírozási kondíciókkal – már havi 149 eurótól és közel 2,500 eurós árengedménnyel – juthatnak hozzá az érdeklődők. A Germanwings Légitársaságra jellemző sárga és szederszín maradéktalanul eltávolítható fóliaként kerül az ezüstszínű alapozólakkal bevont – MINI One, MINI Cooper, MINI Cooper S – járművekre.

A „MINI by Germanwings” különlegessége a design-on kívül többek között a sportfutómű és a dupla kipufogócső. A Légitársaság 2×2 darab jegyet ajándékoz annak az autótulajdonosnak, aki a Légitársaság külső jegyeit legalább hat hónapig autóján hordja. A Germanwings „Fly and Drive” elnevezésű csomagját a MINI Financial Services (BMW Bank) pénzügyi szolgáltatási csomagjával együtt lehet a legelőnyösebben megszerezni, kívánság szerint akár készpénzért is.

– A Germanwings Budapestről Köln/Bonn-ba és Stuttgartba közvetlen járatokat üzemeltet. – A Germanwings Köln/Bonn repülőteréről a 2004-es nyári menetrendjében (2004. március 28-tól október 30-ig) a következő célállomásokra indít járatokat: Athén, Barcelona, Berlin (Schönefeld), Bécs, Bologna, Budapest, Drezda, Dublin, Edinburgh, Faro, Helsinki, Ibiza, Isztambul, Izmir, Lisszabon, London (Stansted), Madrid, Milánó (Malpensa), Malaga, München, Nizza, Oslo, Palma de Mallorca, Párizs (Charles de Gaulle), Prága, Róma, Stockholm, Thesszaloniki, Varsó, Zürich – A Germanwings Stuttgartból a következő célállomásokra indít járatokat: Barcelona, Bécs, Berlin (Schönefeld), Budapest, Isztambul, Lisszabon, Róma, Thesszaloniki. – Árak: Szezontól és időponttól függetlenül a Germanwings repülőjegyeinek nagy részét a legolcsóbb kategóriájú, 19 eurós áron kínálja egy útra utasainak.