A Yuroltuning a különféle kiegészítők árusítása mellett saját tervezésű tuning lökhárítókat és karosszéria-kiteket készít a Lada típusaihoz, és egészen mostanáig semmi problémája nem volt ezzel a gyárnak. Azonban a tuningcég most olyasmire vetemedett, amire a gyár maga is gondolt már, és valószínűleg már dolgozik is az ügyön: az új márkaarculatot magukon hordozó első lökhárítókat készített.

A Togliattiban 1997 óta működő műhely a Kalina és Granta kisautók számára készítette el az új X-arculatba illeszkedő lökhárítót, amelynél a gyári fényszórókat megtartva alakítja át az orr megjelenését, és ezzel párhuzamosan rögtön fekete betétes, diffúzornak látszó betétet tartalmazó hátsó lökhárítót is adnak. A Yuroltuning a weboldalán kezdte hirdetni az új karosszéria-készleteket előrendelésre, amikor a Lada közbeszólt.

Maga Bo Andersson, a Lada vezérigazgatója nyilatkozott úgy, hogy ha nem tesz le a szándékáról a tuningcég, akkor beperelik őket plágium miatt – igaz, a Lada egyelőre csak az átalakított megjelenésű Prioráról mutatott képet, de minden bizonnyal hasonló stílusú modellfrissítésen dolgozik a Kalina és Granta esetén is. Noha ez valószínűleg csak üres fenyegetés, hiszen a Mitsubishi ellen se indult meg a jogi eljárás az X-arculat néven futó formavilág ellopása miatt, de a Yuroltuning nem akar kockáztatni, ezért rövid úton levette a hirdetést a weboldaláról, és nem valósítja meg ezeket a lökhárítókat.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!