A Buell motorkerékpárok a Harley-Davidson vadabb típusai, de vannak olyanok, akiknek még ez se elég. A Ronin Motor Works még 2009-ben kezdett el azon gondolkozni, hogyan lehetne megvadítani a Buell 1125 Roadster típusát, majd a kész alkotást még egyszer jó alaposan áttervezték.

Ez utóbbinak köszönhető, hogy csak most mutatkozott be a Magpul Ronin, amely a Buell 1125 vázát, kerekeit és motorját használja, egyébként meg egyedi alkatrészek teszik brutálissá a megjelenését. Élen az első futóművel, amelyben egy állítható Penske rugóstag dolgozik. Jobb híján nem csak a világítás, de a hűtő is a két vaskos oldalsó elem között kapott helyet, és itt található a benzinhűtő is, amely a vázban, a Rotax erőforrás fölött lévő üzemanyag hőmérsékletét tartja kordában.

Kulcsnélküli motorindításnak örülhet a tulajdonos, elég magánál tartania a jeladót, az irányjelzők 360 fokos körben láthatóak. Mindössze 47 darabot készítenek – a legenda szerint ennyi szamuráj hagyta el urát, és vált ronin-ná -, minden egyes Ronin egyedi nevet és megjelenést kap. Pontos vételár nincs, hiszen az gépenként eltérő, de nagyjából 40 000 dollár lesz az ár. Az értékesítést a Ronin Motor Works weboldalán keresztül végzik.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!