Az új Polo már az első pillantásra – vagy pontosabban fogalmazva már első pillantásával kimutatja modern személyiségét. A teljes egészében új fejlesztésű első rész erőteljes, háromdimenziós formáinak köszönhetően a Polo a korábbinál egyértelműen masszívabbnak és erősebbnek hat. Dinamikusabbá vált, hangsúlyos formai nyelvezetével megjelenése frissebb, és a modern idők stílusához illeszkedik.

Az új Polo a legújabb Passatot követően immár a második Volkswagen, amely a márka új arculatát hordozza. A legújabb generációs Polo kétféle felszereltségi változatban – Trendline, Comfortline – érhető el. E két felszereltségi szint kiemelkedő kényelmi és biztonsági adottságaival hű marad a korábbi Polo-generáció képviselte magas színvonalhoz.

Az alapfelszereltség részeként kínálja az ABS-t és a CD-s rádiót is. Az új Polo mindemellett további részletmegoldásokat is kínál, amelyek első ízben jelennek meg, és a biztonság, illetve a kényelem terén egyaránt új perspektívát kínálnak az ügyfelek számára. Ezek között szerepel egyebek mellett a komfort-vészfékrásegítő, a ParkPilot, a gumiabroncs légnyomás kontroll-lámpa és a tompított fényszóró „Coming-home” funkciója.

Szintén újak a speciális hővédő üvegezéssel opcióként kínált lesötétített oldalablakok és hátsó szélvédő, amelyek csupán 35 százalékos fényáteresztő képességgel rendelkeznek.

Az új Polo motorpalettája is meglehetősen széles. A paletta a 40 kW/55 LE és 74 kW/100 LE közötti teljesítményskálán négy benzinmotort, valamint 51 kW/70 LE és 96 kW/130 LE között négy korszerű TDI-erőforrást kínál. E választékkal a legkülönfélébb vásárlói igények is kielégíthetők: a kifejezetten gazdaságos alapmotortól, a dinamikus alternatívákon át egészen a nyomatékgazdag és takarékos dízelig az új Polo minden igényre rendelkezik megfelelő aggregáttal.

Napjainkig a szegmensében a német piacot már évek óta zavartalanul vezető modellcsalád tagjaiból összesen több mint 8,7 millió darab készült. Magyarországon április végéig összesen 48.338 darab Volkswagen Polót szállított ki a márka, ebből 12.294 darabot Classic és 2.123 darabot Variant változatban, az új Polóból pedig 4000 darab értékesítését tervezik. Az alapmodell 2.299.000 Ft-tól érhető el hazánkban.