Az AutoBinck Holding N.V. 100 éves múltra tekint vissza, és meghatározó jelentőségű vállalat az európai autóiparban. Évente 60 000 gépjárművet értékesítenek Európában, sikeres nagy- és kiskereskedelmi tevékenységet folytatnak Hollandiában és a Közép-Kelet-Európa több országában.
Fenti időponttól a vállalatcsoport a már négy európai országban folytatott kizárólagos jogú Hyundai nagykereskedelmi képviselet mellett a Hyundai gyártmányú gépjárművek magyarországi importőri tevékenységét is ellátja majd. A váltás oka az, hogy a Hyundai Motor Europe a csehországi épülő beruházása miatt átstrukturálja kelet-közép-európai disztribúciós stratégiáját. A Hyundai vállalatcsoport, mely jelenleg a világ hatodik legnagyobb autógyártója, elérkezettnek látta az időt arra, hogy a közép-kelet-európai régióban is megerősítse jelenlétét, és a hosszú távú fejlesztési stratégia részeként a magyarországi piacon is fejlesztéseket eszközöljön.
Az AutoBinck Holding N.V. megfelelve az elvárásoknak  – a régióban elért üzleti sikereket követve -  a jövőben a márka hazai képviseletét is ebben a szellemben kívánja folytatni. Ennek következtében az ügyfelek rugalmasabb kiszolgálást, határozottabb márkajelenlétet, és szélesebb körű szolgáltatást kapnak majd. A magyarországi Hyundai tulajdonosok számára a új importőr tevékenységének elindítása semmilyen negatív változással nem jár, ezzel szemben az általuk igénybe vehető szolgáltatások köre bővül majd.
Az új importőr, az AutoBinck Holding N.V. átveszi a Hyundai Motor Hungary Kft. befektetett eszközeit, szervezetét, és márkakereskedői hálózatát.