Idén három új, illetve inkább három visszatérő helyszín került be a versenynaptárba. Japán, Kenya és Új-Zéland is megrendezésre kerül a 2020-as versenyszezonban. Így az idei év lesz az első, amikor is hat kontinensen rendeznek rali világbajnoki versenyeket. 1999 volt az utolsó év, amikor is Afrikában és Ázsiában is volt verseny egy szezonon belül. Eredetileg 14 fordulósra tervezték a 2020-as versenynaptárt, de politikai és társadalmi zavargások miatt a 2019-ben debütáló Chile Ralit végül nem rendezik meg áprilisban. Így idén is marad a 13-as versenyszám a vb-n, ha csak egy másik rali nem ugrik be helyette. Szó volt arról, hogy a Katalán Ralit rendeznék meg a Chile Rali helyett, de erre csak akkor lett volna lehetőség, ha össze tudták volna szedni a szervezők addigra a szükséges pénzügyi fedezetet. És akkor még felmerült az a kérdés is, hogy két dél-amerikai verseny között érdemes-e hazautaztatni a ralimezőnyt az összes felszereléssel együtt Európába. Egyelőre úgy tűnik nem kell ezekkel foglalkozni, mivel a héten a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) kiadta új módosított versenynaptárát az idei évre és abban tizenhárom verseny szerepel.

Tanak a Hyundainál is hasít majd?
Ott Tanak nagyot robbantott a 2019-es szezonban. A fiatal észt pilóta megszakította a francia ralivilágbajnokok nyerési sorozatát és ezúttal az övé lett az egyéni vb trófea. Bár a Toyotával megnyerte ralis pályafutása első világbajnoki címét, tavaly év végén mégis úgy döntött, hogy átigazol a világverő Hyundaihoz. Legnagyobb ellenfele, a belga Thierry Neuville is ott versenyez, így a páros számára nagy kihívást jelent majd az idei versenyszezon. „Új évet kezdtünk tiszta lappal. Senkinek nincsenek pontjai, s mindannyian magunkért és csapatunkért is harcolunk. Ez ilyen egyszerű és ebben nem látok problémát. Ami engem illet, elmondhatom, hogy profi vagyok, akinek egy munkát kell elvégeznie. Csapatként biztos vagyok abban, hogy nagyon-nagyon erősek leszünk Thierry-vel. Biztosan nagyot harcolunk (csapaton belül), de amíg a harc a versenypályán folyik, addig nem lesz semmi gond.” – szögezte le Tanak. Tanak, Neuville és Sordo mellett idén is láthatjuk majd versenyezni Sebastien Loeb-öt a Hyundai-jal (aki idén nem indult a Dakar Ralin).

Jari-Matti Latvala rajongói szomorkodhatnak, hiszen a finn pilóta idén nem fog teljes szezont teljesíteni. Elvesztette ugyanis a helyét a Toyotánál. A tradicionális szezonnyitó Monte-Carlo Ralit is kihagyja. Egyelőre úgy néz ki a skandináv ralikon tud majd biztosan rajthoz állni a 34 éves pilóta. Egy privát Yaris-szal száll majd harcba Svédországban februárban és augusztusban hazai raliján, a Finn Ralin. Erősen dolgozik azon, hogy Szardínián, Portugáliában és Walesben is elindulhasson. Latvala távoli terve, hogy jövőre a teljes szezonban megmérettesse magát, hiszen még jó pár jó év lehet előtte. Egyébként Kris Meeke is elvesztette toyotás ülését, de ő még tárgyalásban van a csapattal a folytatásról.

Nagy megdöbbenést keltett 2019 végén a hír, mely szerint bár már készen van a 2020-as autója, a Citroen nem indul el a világbajnokságban. A francia csapat azzal magyarázta döntését, hogy világbajnoka, Sebastien Ogier távozott a csapattól és nagy név nélkül nem szeretnének versenyezni. Privát csapatokon keresztül továbbra is részt vesz a márka a Rali VB-n, a WRC2 és WRC3 kategóriákban. Mads Östberg és Eric Camilli is így áll majd rajthoz Monacóban. Sebastien Ogier tavaly év végén megunva a küszködést és az eredménytelenséget a Citroennél, a Toyotához igazolt. Csapattársa a walesi Elfyn Evans, az üstökösként berobbanó fiatal tehetség, Kalle Rovanpera és a japánok kedvence, Katsuta Takamoto lesz.

Nem Kalle Rovanpera lesz az egyetlen autóversenyző csemete a 2020-as Rali Világbajnokságban. (Kalle édesapja a most 53 éves Harri Rovanpera szintén raliversenyző volt.) A tavaly visszavonult Petter Solberg fia, Oliver Solberg is bizonyíthatta már korábban a tehetségét. Bár sokáig úgy volt, hogy a Skoda szerződteti le a fiatal svéd pilótát, végül nem így lett. Monte-Carlóban is rajthoz áll egy VW Polo volánja mögött. Ez ugyanaz az autó, amivel tavaly októberben debütált a Wales Ralin. „Nagyon izgalmas, hogy rajthoz állhatok Monte-Carlóban. A terv az, hogy tapasztalatokat gyűjtsek. Az apám történeteiből tudom, hogy ez a világ egyik legnehezebb ralija, s ha az időjárás is ellened játszik, akkor egyértelműen a legkeményebb verseny. Tanulni akarok. Nem sokat vezettem még aszfaltra beállított autót, így ez jó lehetőség arra, hogy jobban megértsem erről az oldaláról az autót.” – szögezte le a 18 éves tehetség.
Nem lesz könnyű dolga a Monte-Carlo Ralin induló csapatoknak, ahol a Francia Alpokban megjósolhatatlan időjárás nagy fejfájást okozhat. Bár a gyorsasági szakaszok nagy részét aszfalton teszi meg a mezőny, az útviszonyok egyik percről a másikra megváltozhatnak akár a gyorsasági szakaszokon belül is. Ez az abroncsválasztást is megnehezíti, helyezésekről dönthet egy-egy jól megválasztott gumi. A csapatok így folyton az időjárás jelentéseket lesik majd és próbálják azokat kiegészíteni az órákkal hamarabb előre küldött csapataik információival.

Az elmúlt hat (!) évben Sebastien Ogier nyerte meg ezt a nagy presztízsű ralit. Ez azért nagy eredmény, mivel három győzelmet a világverő, azóta már a Rali Világbajnokságból kivonult Volkswagennel szerzett meg, de az utána következő kettőt a félgyári Forddal, majd tavaly a gyári Citroennel szakított nagyot. Ezek után sokan arra tennék voksukat, hogy Ogier győzelmi sorozata a Montén idén sem szakad meg, de kérdés, hogy mire lesz képes új csapatánál a francia.
S mi történt tavaly a Montén? Sebastien Ogier nem hazudtolta meg önmagát a Citroennél sem. A csapat és kocsiváltás sem okozott problémát a franciának, aki zsinórban hatodszorra is elsőként gurult a Monte-Carlo Rali céljába. Ogier minden idők legszorosabb befutójának köszönhetően győzedelmeskedett. Thierry Neuville ugyanis nem adta könnyen a győzelmet, de végül mindössze 2,2 másodperces hátránnyal kénytelen volt beérni a második hellyel. A bronzérmes hely Ott Tanaké lett. Sebastien Loebnek nem sikerült dobogóra lépnie, a kilencszeres világbajnok végül csak a negyedik helyezett lett.

A rali
A Monte-Carlo Rali a világ leghíresebb és egyben legnehezebb aszfaltos versenye. Érdekes kettőség jellemzi a versenyt. Az enyhe éghajlatú monacói aszfaltot elhagyva a pilótákat Dél-Franciaország télies és nehezen megjósolható vegyes útviszonyai fogadják. Hó, jég, eső és száraz aszfalt, mind-mind jellemzőek erre a versenyre, így különösen nagy presztízzsel bír a monte-carlói trófea megszerzése. A monte-carlói győztesnek sokoldalú pilótának kell lennie, aki jól ismeri az útviszonyokat és nagyszerűen tud választani abroncsot az ilyen gyorsan változó útviszonyokhoz. Az útvonalon idén ismét nagyot változtattak a szervezők. 25%-a ugyanis új lesz a 2019-es útvonalhoz viszonyítva. Amellett, hogy nagyon kompakt, tele van egy sor újítással és különböző nehezítésekkel. Változás az előző évekhez képest, hogy a hivatalos rajtceremónia visszakerült Monacóba, de a szokásos helyszín, a Casino tér helyett – amelyet felújítanak – a monacói öbölnél kerül rá sor. Vasárnap már a Hercegség feletti hegyekben folyik a verseny, két menettel a kihagyhatatlan, legendás Col de Turinin át.
A 2020-as Monte-Carlo Rali három napon át tart, s a 16 gyorsasági szakasz 304,28 km-t tesz ki.

FIA RALI VILÁGBAJNOKSÁG 2020-AS VERSENYNAPTÁRA
január 23-26. Monte-Carlo Rali
február 13-16. Svéd Rali
március 12-15. Mexikó Rali
április 23-26. Argentin Rali
május 21-24. Portugál Rali
június 4-7. Olasz/Szardínia Rali
július 16-19. Kenya Rali
augusztus 6-9. Finn Rali
szeptember 3-6. Új-Zéland Rali
szeptember 24-27. Török Rali
október 15-18. Német Rali
október 29.-november 1. Wales Rali
november 19-22. Japán Rali