Előre kell bocsájtani, hogy nem a kecskeméti gyár teljesítményével van gond, hanem az ésszerűsítés miatt tervezik a Mercedes CLA négyajtós kupé sorozatgyártásának Mexikóba telepítését. Az autó legnagyobb piaca ugyanis az Egyesült Államok, és ezzel a lépéssel jelentősen csökkennek a logisztikai és adminisztratív (szabad kereskedelmi egyezmény van érvényben Mexikó és az USA között) költségek. A német Manager Magazin újság értesülése szerint két héten belül rábólinthat a Daimler vezetősége az új üzem létesítésére, ami egyben a stratégiai partnernek számító Infiniti-vel való közös munka további elmélyítését is jelenti.

Nem zöldmezős beruházás keretében valósul meg az üzem, hanem a Nissan meglévő, Aguascalientes városában működő gyárát bővítik ki egy új részleggel, ahol a Mercedes CLA mellett a következő generációs A-osztály lépcsős hátú változata (ma nincs ilyen autó a kínálatban) és a szintén erre az alapra épülő, kompakt Infiniti készül majd. A ma készülő kompakt Mercedes generáció leváltásával egy időben, azaz leghamarabb 2018-ban kerülhet sor az új üzem felavatására. Nem kell attól félni, hogy a kecskeméti gyár munka nélkül marad, hiszen jelenleg is teljes kapacitáson működik a raststatti testvérével együtt, és így is alig bírják kielégíteni az igényeket.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!