Leghamarabb két év múlva várható a Seat szabadidő-autójának megjelenése, addig az itt látható Leon X-Perience elnevezésű SUV-kombi lehet alternatíva a rajongóknak, ha egy fél emelettel magasabban szeretnének helyet foglalni.

Csak összkerékhajtással lehet majd választani a modellt, amely alapvetően dízelmotorral lesz majd elérhető. Az 1,6 literes, 110 lóerős TDI és a 2,0 literes, 150 lóerős TDI 6-os kézi váltóval, a 2,0 literes, 184 lóerős TDI 6-os DSG-vel lesz elérhető, egyedüli benzinesként a 160 lóerős 1,8 TSI lesz választható, szintén csak DSG váltóval. A megszokott ezüst/fekete borítást látjuk a 15 mm-rel emelet karosszéria alján, tetősínek feketék, a legerősebb dízel és a benzines krómozott kipufogóvégeket is kap.

Az utastérben is egyedi lesz a hangulat, alapáron ugyan fekete-szürke kárpitozást kap, de felár ellenében választható lesz a képeken is látható barna Alcantara kárpit, illetve fekete bőr belső is elérhető. Egyébként a kormányon és a küszöbborításon elhelyezett X-Perience logó, illetve narancs díszvarrás jelenti az eltérést a hétköznapi Leon ST-hez képest. Az ősszel lesz megvásárolható a Seat Leon X-Perience.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!