Az 1986-os Párizs-Dakar Ralin 3 autót indított a Porsche csapat, ezek közül a nyertes autóhoz nem nyúlnak, azt eredeti állapotában őrzik a gyári gyűjteményben, azonban a második helyen célba ért autót most felújították – néhány fontos eredeti részlet megőrzése mellett. A technikában megszüntették azokat a gyenge pontokat, amelyek anno a verseny alatt derültek ki, de például megtartották a kevlárból készített karosszériaelemeken azokat a kopásnyomokat, amelyeket akkor keletkeztek, amikor az ugratások után landolt az autó. Megtartották azokat a gyorskötözőket is, amelyeket anno a gyári szerelők helyeztek fel a verseny közben az elektromos kábelek rendszerezésére.

Anno 2 év alatt fejlesztették a Porsche 959 Párizs-Dakar versenyautót, amelynél megerősítették a felfüggesztést, terepgumikat szereltek fel és kevlár műanyag karosszériaelemek segítségével csökkentették a tömeget 1450 kg-ról 1260 kg-ra. Erre azért volt szükség, mert a rossz minőségű benzinre számítva a turbómotor teljesítményét 50 lóerővel visszafogták, 400 lóerőre csökkentették azt. A fejlesztés során megtett kilométereket, a Párizs-Dakar verseny mintegy 14 000 km-es távját is beleszámolva alig 18 000 km-t tett meg a most helyreállított autó, amelyet a stuttgarti Retro Classics kiállításon mutatnak be a nagyközönségnek – addig pedig az interneten megjelenő, 6 részes dokumentumfilmben lehet követni az autó újjászületésének történetét.

Természetesen az 1986-os Dakaron induló 3. versenyautó is még a gyár tulajdonában van, azt kísérőautóként nevezték és a projektmenedzser Roland Kussmaul volt a sofőrje, akinek Wolf-Hendrik Unger navigált – az összetett 6. helyét szerezték meg. Egyelőre ez is gyári állapotában marad.