Tavaly egy motorcsónakot készítettek a Lexus formatervezői, a Sport Yacht megmarad tanulmánynak – a Toyota hajóépítő részlegének állítanak konkurenciát –, azonban a prémiummárka is vízre száll, 2019 második felében mutatják be az LY 650-es első példányát.

Ez egy 20 méteres hosszúságú, 6 embernek szállást nyújtó luxusyacht, amelyet a Marquis-Larson hajóépítő céggel közösen készítenek. A megvalósítás a hajóépítő cég feladata, a megjelenést és a belső hangulatot is az autógyár formatervezői készítik, akik a Takumi filozófiát és az L-Finesse formavilágot követik itt is.

Kétféle változatban kínálják a yachtot, az alapkivitelben két darab Volvo IPS 1200-as, a drágábban két darab Volvo IPS 1350-es hajómotor dolgozik (mindkettő a D13-as, 12,8 literes soros hathengeres turbódízelen alapul, előbbi 900 lóerős, utóbbi 1000 lóerős – darabonként), az üzemanyagtank 3785 literes. Vételárat nem közöltek, mert az autóktól eltérően a hajónál az ügyfélnek mindenbe beleszólása van, ennek megfelelően egyedi megállapodás alapján készül a Lexus LY 650-es.