Az előző évekhez képest idén romlottak a motoros baleseti statisztikák, és ilyen szempontból a nyári hónapok, így az augusztus is különösen kritikus időszaknak számít. A daganatos betegségek kezelése mellett a megszaporodó közúti balesetek sérültjeinek ellátásához van szükség a legtöbb vérre.

A négymillió lehetséges donorból viszont csak 250 ezerre tehető a véradók száma. A MOL Motoros Family az augusztus 16-i, budapesti központi rendezvénye mellett, egész hónapban 3 fővárosi és további 20 vidéki helyszínen folyamatosan fogadja majd a jelentkezőket.

A „Motoros Family” jeligére leadott vér mennyiségét a hónap végén összesítik, és kiderül, hogy hány ember életét mentheti meg a motoros összefogás. Amellett, hogy egy véradó akár három másik emberen is segíthet, a véradás egyúttal egy alapos szűrővizsgálat minden résztvevő számára, hiszen a vércsoport meghatározása mellett a levett véren HIV-, Hepatitisz-B-, Hepatitsz-C és szifilisz tesztet is végeznek.

Bővebb információk az augusztus 1-től 31-ig tartó Véradás kampányról és annak helyszíneiről: www.motorosfamily.hu, illetve www.facebook.com/events/657471027681713/

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!