Fotó: Lővei Gergely, Wallis

Legutóbb pár évvel ezelőtt az i sarok megnyitóján jártam a Wallis Duna kereskedésnek abban a sarkában, ahol most az M-es szekciót avatták fel – az i modellek átköltöztek a Wallis Pest szalonba –, de azért nem hiányoznak a villanyautók sem az új szalonból, gondoljunk csak az i4 M50 és az iX M60 típusokra. Utóbbi az óriási veséivel érdekes kontrasztot alkot a megnyitón kiállított 850 CSi apró veséivel.

A bővítés oka prózai, egyre többen választanak maguknak sportos BMW-t, jelenleg az eladások 20-25%-át adják az M Performance és M modellek, úgyhogy ideje volt egy olyan kereskedés kialakításának, ahol az ilyen modelleket – és az Individual műhely nyújtotta lehetőségeket – ismerő értékesítők lehetnek az ügyfelek segítségére. A szalonban 200 négyzetméteren állandóan 5 M-es modell lesz látható, ezek között lesz majd klasszikus autó is – még ha nem is akkora számban, mint a megnyitó idején –, tesztvezetésre is lehetőség lesz, és az M-es autóval érkezőknek M-es parkolóhely áll majd a rendelkezésére.

„Az átalakítás tervezésekor egyértelmű volt számunkra, hogy mi is tisztelegni szeretnénk az M divízió elmúlt 50 éves rendkívüli teljesítménye előtt, ezért az eredeti logó a kereskedés dekorációjában is hangsúlyos szerepet kapott. Rengeteg egyedi M-elem és design emlékeztet minket a szalonban a legerősebb betű adta életérzésre, amit még inkább fokoz az a lifestyle-sziget, ahol exkluzív M-es ruházati termékek és kiegészítők várják a rajongó vásárlókat. Emellett folyamatosan állítunk majd ki M-es oldtimer típusokat is, rendszeresen cserélve őket, hogy mindig legyen újabb ok ellátogatni hozzánk” – hangsúlyozta az ünnepélyes megnyitón Mátrabérci Sándor, a Wallis Motor ügyvezető igazgatója.

Az értékesítésen felül is kiemelt figyelmet kapnak az M-es ügyfelek, akiknek piros folyosót biztosítanak a szervizelésnél, azaz 3 napon belül szervizidőpontot kapnak – manapság Budapesten a prémiummárkák szervizében általában 2 hetes határidővel vállalnak munkákat –, az első 3 évben évente 1-szer hozom-viszem szolgáltatást is kapnak a vásárlók, akiknek az első évben a gumihotel szolgáltatásért se kell fizetni. Az újításokról, szolgáltatásokról, a Wallis Motor Duna M-szekciójáról a BMW márkanagykövetei is folyamatosan tudósítanak majd. Köztük Talmácsi Gábor, aki együtt ünnepelt az M-es rajongókkal a megnyitón, valamint Kiss Norbert autóversenyző autója kapcsán érdekesség, hogy saját BMW M6-osának rendszeres szervizéről a Wallis Motor Dunában gondoskodnak.