A múlt héten leleplezett zászlóshajó, az új LS után most itt a Lexus motorcsónak, a Sports Yacht egyelőre csak tanulmány, de megfelelő érdeklődés esetén biztos nem zárkóznak el egy-egy példány legyártása elől. Toyoda Akio épp a Toyota hajóépítő cégének legújabb termékét próbálta, amikor elgondolkozott azon, milyen is lenne egy, a Lexus formatervezői által megálmodott hajó.
lexus2
Az elhatározást tett követte, a Marquis-Carver Yacht Group nevű hajóépítő segítéségével készült el a teljes egészében karbon hajótest, amelyet két darab, egyenként 5,0 literes V8-as benzinmotor mozgat – ezeket üveglap alatt helyezték el, és a megfelelő megvilágításról is gondoskodtak. Az egyébként a sportkocsikban használt erőforrások a hajóban összesen 897 lóerőt teljesítenek, ami 43 csomós (79 km/h) csúcssebességre elegendő.
lexus3
Hat-nyolc ember számára, egy napos kirándulásokra találták ki a Sports Yacht-ot, a kajütben hat személyes asztal, mosogató, hűtőgép, két főzőlap és egy zuhannyal is rendelkező mosdó található. A kapitány előtti kormányban van egy kisebb érintőképernyő, amelyen a hajózáshoz szükséges rendszerek jeleznek vissza, illetve a fedélzeti szórakoztató rendszereket lehet vezérelni. A karfákat lehajtva két „pótülés” jön létre, így egyszerre hárman irányíthatják a hajót.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!