Az Infiniti bejelentette az új nagy teljesítményű szedán, a Q50 árlistáját és felszereltségi szintjeit. A 2.2 literes dízel változat indulóára 9.294.000 forint, és már itt alapfelszerelés a mikrokarcokat eltüntető öngyógyító fényezés, az Infiniti új In-Touch™ rendszere két LCD érintőképernyővel és teljesen személyre szabható digitális környezettel. Hat hangszórós audió rendszer egylemezes CD lejátszóval, Bluetooth, USB/IPod csatlakozási lehetőséggel és hangvezérléssel. Sebességtartó és határoló valamint, stop-startrendszert, illetve kézifék asszisztenst és kulcs nélküli nyitást is tartalmaz minden példány, a biztonságról az elektronikus menetszabályozás gondoskodik, aktív sávtartással és kipörgésgátlóval, guminyomás ellenőrzővel és fékasszisztenssel.

Egy felszereltségi szinttel magasabban, a Premium fokozat 754.000 forint felárral, 10.048.000 forinttól érhető el. Ebben a külső megjelenést 17” defekttűrő abroncsokkal szerelt kerekek fokozzák. A belső térben pedig három színben (grafit/kő/búza) rendelhető bőrülések kaphatnak helyet. Az első ülések fűthetőek, és automatikusan sötétedő visszapillantó is jár. A Premium fokozatban számos a Kacchu alumínium, illetve az elegánsabb megjelenésű jávorfa betétek választhatóak.

11.360.667 forinttól kezdődik a Sport felszereltség, amely jóval agresszívebb megjelenést kölcsönöz a járműnek a másféle első lökhárítókkal. További megkülönböztető a Premum Q50-hez képest a jellegzetes LED fényszórók és a 19 collos háromküllős ultrakönnyű kerekek defekttűrő abroncsokkal.

A beltérben Kacchu alumínium betétek vannak és a grafit valamint a kő színű bőr választható. Az első ülések jóval sportosabb tartással készülnek és az egyéni beállításokat memóriájukban tárolják. A Sport felszereltség a világon először tartalmaz Direkt Adaptív Kormányzást (DAS), amellyel korábban csak a legújabb repülőgépeken lehetett találkozni. A DAS lehetővé teszi, hogy a vezető beállítsa a kormány visszajelzéseit, erősségét, így teljesen megfeleljen a személyes elvárásoknak. Ezzel együtt az ugyanannyira innovatív Aktív Sávtartás csökkenti a vezetői beavatkozás szükségességét a sávtartás során.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!