Nem olcsó mulatság, ha valaki kabriót akar készíteni a Jaguar XJ limuzinjából, a Newport Convertible lenevezésű cég ötvenezer dollárt kér az alumínium karosszériás négyajtós limuzin átszabásáért – a nyújtott tengelytávolságú modell átalakításáért nem számolnak fel többet.

Az amerikai Newport convertible vágta le a négyajtós Jaguar XJ tetejét Az amerikai Newport convertible vágta le a négyajtós Jaguar XJ tetejét

A Jaguar Egyesült Államokban működő importőrével kötött megállapodás értelmében új autóként is meg lehet vásárolni a kabrió XJ-t, ekkor 130 000 dollárt kell fizetni a komplett autóért – igaz, a gyári garancia is érvényben marad. Állítólag sikerült megőrizni a karosszéria merevségét is, miközben mindössze 18 kg-mal növekedett a tömeg.

Csukott tetővel legalábbis furcsa látványt nyújt az XJ kabrió Csukott tetővel legalábbis furcsa látványt nyújt az XJ kabrió

A csomagtér mérete ugyan csökkent a zárt limuzinhoz képest, de a tető formája miatt hátul nagyobb lett a fejtér. Igaz, az autó megjelenése már nem olyan kecses, mint széria-állapotában.