Az új németség filozófia jegyében merész és letisztult a nemsokára leleplezésre kerülő tanulmányautó megjelenése, ami a jövőben az Opel jellemzője lesz. Azért egyébként a 2025-ös évet választották példának, mert addigra fut ki a General Motors-technika, tehát ettől az időponttól kezdve csak olyan autók és műszaki megoldások lesznek a kínálatban, amely már a PSA Csoport égisze alatt fejlesztettek.
„Bármit teszünk, következetesen kell érvényesíteni márkaértékeinket. Ez érvényesül az ötlettől a fejlesztésen át az új járművek megvalósításáig, mint a PACE! tervünk lényegi eleme; márkánk identitása a jövőnk. Ezért kapták dizájnereink és mérnökeink azt a feladatot tőlem, hogy szemléltessék ezen értékeket egy koncepciójárműben. Az eredmény az Opel GT X Experimental, amely még az év vége előtt ünnepli világpremierjét” – mondta Michael Lohscheller. „Tanulmányunk felvonultatja elkövetkező modelljeink erősségeit. A hagyományos jellemzőkhöz, a németes műszaki tudáshoz, a precizitáshoz és a minőséghez izgalmas, innovatív, az autózást feldobó ötletek járulnak. Mindezt a GT X Experimental testesíti meg“ – folytatta az Opel főnöke.
„Az Opel dizájn érzelmi, szoborszerű és öntudatos. Feszültséghordozó formákat hozunk éltre, amelyek kiemelkednek a tömegből. Ezt nevezzük merésznek. A német dizájn másik jellemzője a lényegre koncentrálás, erre értjük a tiszta szót”, nagyarázza az Opel dizájnfőnöke, Mark Adams.