Első körben csak Brazíliában indul meg a Hyundai HB20-as kisautó gyártása, azt ugyanis kifejezetten a dél-amerikai piac számára készítették, és külön egy gyárat is felépítettek a kedvéért. Nem csak az autót igazították a helyi igényekhez, de a név is onnan ered: Hyundai Brazil 20.

A névben szereplő szám arra utalás, hogy az Európában i20-asként forgalmazott autóból indultak ki a brazil fejlesztőmérnökök, amit azonban egészen addig gyúrtak, hogy már rá sem lehet ismerni. Két flex-fuel, azaz benzinnel és alkohollal is üzemeltethető négyhengeressel lehet majd megvásárolni az autót, az 1,0 literes 80 lóerős, az 1,6-os 128 lóerős, utóbbihoz extraként automatikus váltó is kérhető.

A Piracicaba üzemben szeptember 20-án indul a sorozatgyártás, és már október elején a márkakereskedésekben lesznek az első ügyfélautók. A Hyundai egyébként egész modellcsaládot készít a HB20-asból, az ötajtós mellett lesz lépcsős hátú és szabadidő-autó változat is. Álcázott prototípust Indiában is fényképeztek, ami arra utal, előbb-utóbb arrafelé is piacra dobják majd az autót – valószínűleg a helyi igényekhez igazítva. Hozzánk egészen biztosan nem jut el.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!