Miután március elején már közöltek néhány hivatalos kémfotót a Mini Countryman új generációjáról, most egy újabb adag gyári kémfotót láthatunk – ezúttal sokkal színesebb az álca, és a környezet is változott, hiszen már nem a lipcsei gyárban, hanem a tesztelés során látható az új kompakt szabadidő-autót, amely 13 centis bővülést követően már 4429 mm hosszú, a magasság 6 centit növekedik. A csomagtér alaphelyzetben 370 literes lesz, azt a sínen tologatható üléssel és támladöntéssel is lehet majd bővíteni akár 1170 literig.

Az akkumulátoros-elektromos változat érkezését hangsúlyozza a gyár, de ez a típus még elérhető lesz belső égésű motorokkal is, a testvérmodell BMW X1-esben ismert hajtások lesznek elérhetőek, tehát lágyhibrid és hálózatról tölthető hibrid motorok is lesznek a palettán.

Visszatérve a Countryman SE All4-re, az 2 hajtómotoros összkerékhajtással, 313 lóerős rendszerteljesítménnyel érkezik, a 64,7 kWh kapacitású akkumulátorral 450 km körüli hatótávolságot ígérnek a WLTP szabvány szerint. Az új Mini Countryman esetén a környezeti terhelés csökkentése érdekében a díszítőelemeket és az öntött alufelniket 70%-ban újrahasznosított forrásból származó alumíniumból készítik.