Azon fiataloknak szánja az iM elnevezésű ötajtós autót a Scion márka, akik lakbért/diákhitelt/ételt fizetnek a szűkös anyagi forrásaikból, tehát nem engedhetnek meg maguknak egy rendes autót. Csak egy olyat, mint a Scion iM. Oké, hogy április 1-jén jelentették be az autót, de ekkora bolondságot rég írtak már sajtóközleménybe.

Úgy tűnik, mindenképpen akartak valami újat írni egy már évek óta piacon lévő autóról – példát vehettek volna a Fordról és az új (?) Mondeo kommunikációjáról -, és ez jutott az eszükbe. A névválasztás is hasonlóan izzadtságszagú, hiszen az iM betűk nem az angol „i am”, azaz vagyok kifejezésre utalnak, az i betű helyére az individual (egyedi), intriguing (érdekes) szavak, az M helyére pedig a modern és mágneses szavak is behelyettesíthetőek. Miért érdekes a mágnes? Erre csak egy fizikus tudna választ adni. Nagyon össze kellett kapnia magát a Scion kommunikációs stábjának, mert az xB típust váltják a sokkal unalmasabb iM-mel.

Európából nézve az az autó újdonsága, hogy az 1,8 literes benzinmotorral rendelkezik, a 140 lóerős négyhengeres 6 fokozatú kézi kapcsolású vagy fokozatmentes automatikus váltóval párosítható. Utóbbi érdekessége, hogy az elektronikus vezérlőprogram a keresztgyorsulást is figyelembe veszi, és kanyarban nem hagyja leesni a fordulatot. Csak egy felszereltséggel adják majd az autót, a 4,2 colos központi érintőképernyő mellett olyan tételeket említenek meg, mint az automatikusan behajtódó külső tükrök vagy a kalaptartó. A Scion iM idén ősszel kerül a kereskedésekbe, várhatóan 20 ezer dolláros, azaz 5,5 millió Ft-os áron.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!