A legfontosabb újdonság a Mitsubishi új kisautójával kapcsolatban, hogy – legalábbis hazájában – szakít a Colt névvel, és a cég által más piacokon korábban már használt Mirage-t viseli. Nem tudjuk, Európában mi lesz a sorsa a régóta használt Colt névnek.

A Genfi Autószalonon bemutatott tanulmány megismerése óta a forma nagyon sok újdonságot nem tartalmaz, szinte az összes aktuális-közelmúltbeli Mitsubishi típusról fedezhetünk fel részleteket az ötajtós karosszérián. Furcsa, hogy a japánok felvállalták a hűtőrács szinte teljes megszüntetését, hiszen manapság ez az egy elem segít megkülönböztetni egymástól az autókat. A hossz 3,71 méter, a szélesség 1,665 méter, a magasság 1,49 méter, azaz klasszikus kisautó marad az újdonság.

A Mirage Japánban 1,0 literes, háromhengeres benzinmotorral kezd, a motorleállító, a fékenergia-visszatáplálás és a CVT kombinációjaként a szabványos átlagfogyasztás mindössze 3,3 l/100 km a Japán ciklus szerint. A sorozatgyártás 2012 márciusában indul Thaiföldön.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!