A pletykák szerint már majdnem készen volt az Alfa Romeo szabadidő-autója, amikor az utolsó pillanatban inkább az új Jeep Cherokee-ra vezényelték át a személyzetet. Utóbbi autónak hamarosan minden porcikáját megismerhetjük majd, az első álcázatlan fotók után ugyanis csak az orrot mutató sajtófotókat közölték.

Azonban ez egyben azt is jelenti, hogy már véget ért a fejlesztés, a mérnökök újra az Alfa Romeo típusra koncentrálhatnak. Ezt a prototípust például rendszám alapján úgy tűnik a ZF mérnökei tesztelgetik, valószínűleg a hajtáslánc miatt.

A legérdekesebb része a Fiat C-Evo padlólemezére épülő autónak egyébként az, hogy a Giulietta karosszériaelemeiből összerakott karosszéria vastag első álcázása alatt a Cherokee hűtőrácsát láthatjuk – ez is bizonyíték arra, hogy testvérmodellek lesznek a Jeep és az Alfa Romeo szabadidő-autói. Mivel a Jeep-nek Európában is esélyt akarnak adni, az Alfa Romeo várhatóan Kamal névre hallgató SUV-je leghamarabb 2015-ben kerülhet a kereskedésekbe.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!