Amíg a Logan esetén hamarosan modellváltás jön, a Dacia Sandero csak megújul. De tényleg minden részletre kiterjedő módon, úgyhogy rá se lehet majd ismerni a kisautóra. A divatosabb forma azért nem lesz konkurenciája az új Renault Clio-nak.

Egyszerre sikerült elcsípni a normál személyautót és az emelt hasmagasságú, tetősínekkel szerelt Stepway változatot. A mintás fólia-borítás ellenére látszik, hogy az új orr sokkal inkább egyenes vonalakból épül fel, mint a jelenlegi. Nem lesz hasonlóság az új Sandero és a szintén új Logan között, hiszen az a legfőbb célja a modellfrissítésnek, hogy a jelenleginél sokkal inkább önálló modellként kezeljék a vásárlók a kisautót.

A leginkább oldalról nézve tűnhet fel a párhuzam a jelenlegi Sanderóval, az ajtók körvonala nem változik – a jellegzetes hullámvonaltól azonban búcsúzunk. A hátsó részt is alaposan átformálják, beljebb húzzák a C oszlopokat, a hátsó lámpák az eddigihez képest alacsonyabbak lesznek. Átformálják majd a műszerfalat is, az anyaghasználat nem változik, de a forma sokkal kellemesebb lesz. Műszakilag nem várható nagy változás, az 1,6-os szívómotort azonban várhatóan a 1,2-es turbómotor váltja – ez továbbra is a Stepway sajátja lesz.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!