A piacszerzésnek meglehetősen egyedi módját választotta a Renault, amely nemrég megállapodást kötött az algériai kormánnyal, amelynek értelmében már 2014-ben megkezdi a működését a franciák üzeme, cserébe kizárólagos jogot kapnak az autógyártásra 2017-ig.

A mifelénk Dacia Logan néven forgalmazott autót, tehát a Renault Symbolt fogják készíteni az üzemben, amelyet az orani kikötő közelében, az Oued Tielad nevű városban építenek fel. A helyszín kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy könnyen lehet majd a tengeren túlra szállítani az itt készülő autókat, ha netán a Dacia Logan iránt megnőne a kereslet, innen majd enyhíteni tudják a várólistákat. Persze ez csak elméleti lehetőség, hiszen évi 25 000 autós kapacitással indul a termelés, a teljes felfutás után évi 75 000 autó gyártására lesz itt lehetőség – jelenleg évi 400 000 autót értékesítenek Algériában.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért