Első ránézésre megtévesztő lehet ez az utánzat Első ránézésre megtévesztő lehet ez az utánzat

Az utánzat építésnek egyik lényege, hogy az elkészült autó nagyon hasonlít egy másikra, de jóval olcsóbb annál. Jelen esetben egy olcsó Jaguarból sikerült egy olcsó Aston Martint építeni, jó drágán.

Jelen esetben nem tudjuk megállapítani, melyik Aston Martin utánzatát készítették el, de mivel az Aston Martinokat nagyon nehezen lehet csak megkülönböztetni egymástól, így van ez másokkal is. Az építés alapját egy 1999-es évjáratú Jaguar XK8-as kupé jelentette, ami azért szerencsés választás, mert az Aston Martin is így tett: erre a padlólemezre készítette el a DB7-es típusát.

A küszöb hulláma, a nagy oldalablakok árulkodóak A küszöb hulláma, a nagy oldalablakok árulkodóak

Jelen esetben ötvenezer dollárt kérne az eladó az alkotásért, amivel azért van néhány probléma. Hátul például a ferdén beépített lámpák miatt szomorú a látvány, a kis méretű kipufogókat találomra helyezték el a diffúzor-utánzaton belül. A motorháztetőn túl sok nyílást vágtak, oldalt a küszöb hulláma nem illik a képbe. De nem is ezek jelentik az igazi problémát.

Szomorú lett a hátsó rész a ferdén beépített lámpákkal. A kipufogók aprók Szomorú lett a hátsó rész a ferdén beépített lámpákkal. A kipufogók aprók

Egy Jaguar XK8-as kupét minimális sérüléssel (az utánzathoz nem kellenek a külső karosszériaelemek) már tízezer dollár alatt meg lehet kapni. Egy jó állapotú Aston Martin DB7-est már negyvenezer dollár környékén meg lehet csípni. Ezek után kötve hiszem, hogy lesz olyan ember, aki hajlandó megadni az építő által kért ötvenezer dolláros árat egy elég rossz utánzatért.