Még péntek éjjel tíz óra körül történt a baleset az A2-es autópályán Graz közelében, az esőtől nedves aszfalton egy Bugatti Veyron sofőrje elveszítette uralmát autója felett, amely megpördült.

fotó: Einsatzdoku.at fotó: Einsatzdoku.at

Az igazi problémát az jelentette, hogy a nagy sebességgel sodródó kocsi a szalagkorlát mögé csúszott, és így semmi nem akadályozta meg, hogy a mintegy negyven méteres mélységű völgybe csússzon az autó. Csodával határos módon a meredek kaptatón nem borult fel a sportkocsi, amely végül az autópályahíd pillérei alatt állapodott meg.

A Veyron fedélzeti segélyhívója rögtön küldte a veszélyjelzést a pontos GPS koordinátákkal együtt a molsheimi központba, ahonnan aztán riadóztatták az érintett mentőegységeket. A sofőr karcolások nélkül megúszta a kalandot, ugyanez nem mondható el az 1001 lóerő teljesítményű Bugattiról, amely alaposan megszenvedte a kalandos kitérőt.

A tűzoltók egy daru segítségével autószállítóra emelték a viharvert sportkocsit, és mivel különösebb műszaki segítségnyújtásra (szalagkorlát javítás, törmelékek eltakarítása) nem volt szükség,másfél órán belül már el is távoztak a helyszínről. Az azonban biztos, hogy egy jó darabig emlegetik majd a hatszáz millió Ft-os sportkocsi mentését.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!