Gondolkodott már valaha azon, hol lehet a világ legjobban kivilágított útja? Ha igen, ha nem, most akkor is válaszolunk a kérdésre: Kínában, két falu közt, amelyekben senki nem lakik.

A világ legjobban megvilágított útja kereken 3 kilométer hosszú, ám ezen a szakaszon több mint ezer villanyoszlop van.

És hogy mindezt miért? Egy trükkért.

A világ legjobban kivilágított útja (Fotó: hsw.cn)

A helyi hatóság ugyanis nemrég értesítette az egymástól 3 kilométerre található két kínai falu lakosait, hogy a területet le fogják foglalni, hogy tovább bővíthessék az úgynevezett Xi’an International Trade & Logistics Parkot.

Akik pedig eddig ott laktak, azok kapnak kompenzációként egy szép összeget, amelyből máshol vehetnek maguknak új házat vagy lakást.

A világ legjobban kivilágított útja (Fotó: hsw.cn)

Itt kezdődött a trükközés, a helyiek ugyanis találtak egy kiskaput, mely szerint ha a területen lévő útra villanyoszlopokat telepítenek, sokkal több pénzt kaphatnak az államtól majd kompenzációként.

Így született meg a két falut összekötő úton a több mint ezer villanypózna. Hogy honnan szerezték ezeket az ottlakók, az egyébként a mai napig rejtély.

Igen ám, de mivel illegálisan lettek felállítva, így az állam ezeket nem számolta bele a terület értékébe, így a csel nem jött össze.

A világ legjobban kivilágított útja (Fotó: hsw.cn)

A területet azóta lefoglalták, és mivel egyelőre még nem kezdődött meg az építkezés, a világ legjobban kivilágított újtján jelenleg egy lélek sem közlekedik.

Viszont az, aki már végigment rajta, állítja: borzasztóan zavaró a hatalmas fényár…

A világ legjobban kivilágított útja (Fotó: hsw.cn)