Jurij Posztnyikov Németországban élő orosz üzletember szerint van akkora igény a Lada 4×4 terepjáróra, hogy érdemes megfontolni a helyben történő sorozatgyártást. Már egész konkrét tervekkel is rendelkezik, Magdeburg városában valósítaná meg azt az üzemet, ahol az emissziós előírásoknak megfelelő járművek készülnének.

Nem a nagysorozatú Lada 4×4-et akarja gyártani, hanem az önhordó karosszériás Lada 4×4 pickup gyártásával foglalkozó orosz Super-Auto nevű cég által még évekkel ezelőtt bemutatott Asket nevű autót, amelynél csővázra húznak rá műanyag karosszériát, a főbb szerkezeti elemek pedig a Lada 4×4-esből származnak – azzal a kivétellel, hogy az Euro 6D-nek megfelelő belső égésű motort használnának az 1,7 literes négyhengeres helyett.

Állítólag olyan orosz mérnökök támogatását is megszerezte a projekthez Jurij Posztnyikov, akik már készítettek nyugati ízléshez alakított Ladákat, például dízelmotoros Nivát a kilencvenes években, de a Lada 2110 formatervezője is részese a projektnek. A Super-Auto támogatását is élvezi a projekt, amelyhez egyelőre még pénzt gyűjtenek külső befektetőktől, ennek megfelelően még hivatalos ütemterv sincs arra, mikor jelenhet meg kereskedelmi forgalomban az orosz technikájú, német Asket.