Mindenki a maga módján próbálja enyhíteni a koronavírus okozta feszültséget: sok zenész online koncertet ad, jó néhány márka pedig virtuális múzeumlátogatásra hívja az érdeklődőket.

Citroën Origins
Kicsit másképp közelíti meg a Citroën a virtuális sétát, mint a többi márka: a gyári gyűjtemény nem látogatható online sem, ugyanakkor a márka létrehozott egy weboldalt, amely sajátos módon mutatja be a cég történetét: lehet autót dudáltatni, motorhangot hallgatni és persze számos információt tudhatunk meg a gyártó gazdag múltjáról.

National Corvette Museum
Bár a Corvette-ek közel 30 éven át a St. Louis-i üzemben készülteki, mégis Bowling Green a Corvette hazája, hiszen innen gördültek ki az első modellek és 1981 óta csak itt gyártja a Chevrolet a típust. Így aztán nem meglepő, hogy Bowling Green-ben találjuk a National Corvette Museum-ot, ahol több mint 80 Corvette-et állítottak ki. Az online térben a legújabb, középmotoros generációt is megcsodálhatjuk.

Mercedes-Benz Museum
A Mercedes Museum az egyik legnagyobb gyári autómúzeum, a stuttgarti cég létesítménye 16 500 m2-en fogadja a látogatókat, ami azt jelenti, hogy pontosan öt kilométeres sétával járható be. Az állandó kiállítások mellett időszakosak is vannak, most éppen a G-osztály premierjének 40. évfordulója került a középpontba. A Mercedes a Classic Magazine-t is elérhetővé tette online formában.

Museo Ferrari
A Ferrari gyár és a fioranói tesztpálya tőszomszédságában lévő múzeum felkeresése minden Ferrari rajongónak kötelező program! Bár alapterülete közel sem olyan hatalmas, mint mondjuk a Mercedes múzeumé, csalódásra nincs ok. Ennyi Formula-1-es autót csak itt lehet egy helyen látni, és persze olyan különlegességeket is felvonultat a kiállítás, mint az FXX-K vagy az SP80. Természetesen az aktuális utcai modellkínálat is megtekinthető a Museo Ferrariban.

Honda Collection Hall
Ilyennel csak a Honda büszkélkedhet: egy épületen belül Formula-1-es torpedókat, MotoGP versenygépeket, utcai autókat és az ázsiai motorizációt nagyban meghatározó motorkeékpárokat is láthatunk. Ha ez nem lenne elég, a Motegiben található komplexum bemutatja a Honda összes leányvállalatának termékeit, így a robotok és a fűnyírók sem hiányozhatnak a repertoárból.

Lamborghini Museo
A Sant’Agata Bolognese-ben található komplexumot a világ egyik legérdekesebb autós tematikájú múzeumának tartják. Nem véletlenül, ugyanis az eredeti gyártósorokat meg lehet nézni, illetve jó néhány, egy példányban készült tanulmányautóval is találkozhatunk.

Mazda Museum
Aki szeretné megismerni alaposan a Mazda múltját, az jó helyen jár, a hiroshimai múzeumban ugyanis a márka történetének összes fontos modelljét megtaláljuk. Előre eláruljuk, a japán cég nagy hangsúlyt helyez a Wankel-motoros modellek legendájának ápolására!

Petersen Automotive Museum
A kaliforniai múzeum 400 autót vonultat fel, méghozzá különösen széles merítésből. Éppúgy láthatunk 70-es évekbeli dragstert, mint különböző filmekben megismert autókat – Thomas Magnum Ferrariját vagy Vissza a jövőbe DeLorean-ét is kiállították.

Porsche Museum
Kétségkívül a Stuttgart-Zuffenhausenben található múzeum az egyik legérdekesebb a felsorolásból, ugyanis itt egészen különleges koncepcióautók és versenygépek is helyet kaptak. Érdekesség, hogy a Porsche a múzeumon belül önálló egységként működő, gyári restauráló műhelybe is beengedi az online látogatókat.

Škoda Museum
A Škoda márka születési helyén és a fő gyártóbázis városában, Mladá Boleslav-ban találjuk a múzeumot, melyet 2012-ben teljeskörűen felújítottak. Mivel a márka története 125 éve kezdődött kerékpárok gyártásával, a kétkerekűek is hangsúlyos elemei a kiállításnak. Természetesen a gyártó életében meghatározó típusok, így a Laurin & Klement Voiturette A vagy az első, 1934-es Superb is megcsodálható.

Toyota Automobile Museum
A Nagakutéban található múzeum egy igazi kakukktojás, hiszen amellett, hogy a Toyota történelmével foglalkozik, más márkák autói is helyet kaptak benne. A Toyoták mellett a XX. század elejéről származó Peugeot-k, Fordok és Cadillacek is megcsodálhatók, sőt a 30-as évek híres modelljei sem hiányoznak a kollekcióból.