Hodek Dávid közel egy hónapot töltött New Yorkban. A 15 éves dobos a legkiválóbb amerikai jazz zenészekkel találkozott és muzsikált együtt. Poogie Bellnek, Corcoran Holtnak, Casey Benjaminnak köszönhetően a fiatal tehetség neve már most legenda az amerikai jazz zenészek között, a híre gyakorlatilag megelőzte. Rengeteg koncertajánlatot, zenekari meghívást kapott – alig akarták hazaengedni. „Volt olyan klub, ahová a korom miatt nem akartak beengedni, de végül sikerült bejutnunk.”- meséli a fiatal dob-virtuóz mosolyogva amerikai kalandjairól.

Dávid júniusban két amerikai sztárral, Benito Gonzalez jazz-zongoristával és Essiet Okon Essiet bőgőssel a Ford Tourneo Custom segítségével hozza el Magyarországra és Erdélybe a New Yorki jazz klubok világát – június 10-én a Budapest Jazz Clubban, 14-én pedig Pécsen, a Metronom Jazz Clubban adnak koncertet, a két fellépés között pedig még Kolozsvárott és Székelyföldön is megfordulnak: a Benito Gonzalez Trio feat. Essiet Okon Essiet & Hodek Dávid formáció a Ford támogatásával, a zenekar rendelkezésére bocsátott Ford Tourneo Custommal a Budapest Jazz Clubból egyenesen a Kolozsvári Jazz Fesztiválra indul, koncerteznek Sepsiszentgyörgyön és Székelyudvarhelyen, majd egy pécsi koncerttel fejeződik be a Ford Jazz Tourneo.

„Egy-egy ilyen turné során esetenként több ezer kilométert is az úton tölt a stáb, ezért olyan szállítójárművet kell választani, ami lehetővé teszi, hogy a művészek kényelmesen utazzanak, és pihenten, frissen érkezzenek meg a koncert helyszínére. Nem mindig van idő arra, hogy elmenjenek a szállodába aludni egyet, sokszor az autóból ülnek a hangszerek mögé. A Ford Tourneo Custom ilyen tekintetben is ideális választás, ám az előadók számára nem utolsó szempont az sem, hogy külsőleg is mutatós, trendi autó, ’menő belőle kiszállni’.” – fogalmaz Szeli Dóra, a művészeket a hazai és erdélyi közönségnek elhozó Innovative Artist Management ügyvezető igazgatója.

A turné állomásai

Június 10. 21.00 Budapest Jazz Club, Budapest Június 11. 20.00 Festivalul de Jazz Transylvania, Cluj-Napoca Június 12. 20.00 Sepsiszentgyörgy, Székely Nemzeti Múzeum Június 12. 20.00 Székelyudvarhely Június 14. 21.00 Metronom Jazz Club, Pécs

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!