A Jonway A380-as még a kínai autóipar abban a korszakában készült, amikor másológépként ontották a külföldi gyártók típusait – eleinte az autó szakasztott mása volt a második generációs Toyota RAV4-esnek.

Ennek a nyomai ma is felfedezhetőek a karosszérián, hiszen profilból nem változtattak az autó megjelenésén a formatervezők. Elöl és hátul azonban már megérett az idő az aktualizálásra, és ezúttal se saját maguk ötletei alapján dolgoztak.

A Jonway A380-as orra szakasztott mása a szintén a Toyota konszern holdudvarába tartozó Subaru márka XV (emelt hasmagasságú Impreza) típusának, ugyanaz a hűtőrács, ugyanazok a légbeömlők és fényszórók. Ráadásul mindezeken annyit azért módosítottak, hogy kis képzelőerővel Audi Q5-ösnek lássa a gyanútlan szemlélő a gépet. Hogy teljes legyen a kép(zavar), hátul a modellfrissítés során a BMW szabadidő-autóit vették alapul a kínai tervezők. A műszaki tartalom nem változott, annak módosítására a sok lopás után már nem jutott pénz.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!