Tény, hogy a koronavírus-járvány teljesen átalakította az életünkhet az utóbbi hetekben, de azért van, amit nem lehet a vírusra fogni még most sem. Ilyen például a gyorshajtás…

Ausztráliában járunk, ahol a rendőrök Sydney közelében 160 km/h-s sebességgel kapcsoltak le egy Lamborghinit a 90-es táblánál.

A sofőrt félre is állították azonnal, és jött a szokásos kérdés: tudja-e mennyivel száguldott?

Nem pont ilyen válaszra számítottak azonban az ausztrál rendőrök, a CarAdvice beszámolója szerint a sofőr ugyanis azt mondta, tudja, hogy túl gyorsan ment, de az egészről a koronavírus tehet.

Hogy miért? Mert fél, hogy ekapta a betegséget, és ezért most a legközelebbi kórházhoz sietett, ahol elvégzik az ilyenkor szokásos tesztet.

Ez az indok viszont nem volt elég meggyőző, hiszen a csekket így is megkapta a gyorshajtásért a sofőr. A rendőrök viszont még így is kedvesek voltak vele, mert ezután elkísérték a legközelebbi korházba, ahol elvégezhette a hőn áhított tesztet.

Más kérdés, hogy nagy valószínűséggel erre nem lett volna szükség, a teszt ugyanis inkább csak a kifogás miatt volt fontos a beszámolók szerint.