Egy meg nem nevezett, 46 éves Mercedes igazgatót tartótattak le az illegális bevándorlók elleni törvény alapján, miután egy közúti ellenőrzés során nem tudott hivatalos személyazonosító okmányt bemutatni a rendőrnek, csak a Németországban kiállított személyi igazolványát. Ezt azonban az amerikai jogszabályok nem ismerik.

Az úriembert börtönbe vitték, szerencsére egyik kollégája utána tudta vinni az Egyesült Államokban kiállított jogosítványát, így szabadon engedték a igazgatót. Azonban az ügy itt nem ért véget, amint Alabama Állam kormányzója, Robert Bentley tudomást szerzett az ügyről, lekérte a részleteket államának honvédelmi tárcájától. Utóbbi valószínűleg nem történik meg minden esetben, amikor egy illegális bevándorlót tartóztatnak le, igaz, más esetben nem egy évi többmilliárd dolláros forgalmat bonyolító adófizető vezető pozícióban lévő munkatársáról van szó.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!