Nyugodtan mondhatjuk, hogy nyomtalanul telt el az elmúlt 23 év az egykori Citation Motors BMW márkakereskedésben. Az Ontario-ban fekvő Oakville városában 1988-ban egyik napról a másikra zárták be a szalont, ahol még a bemutató autók is bent maradtak.

Manapság ugyan nem ritka látvány a bezárt márkakereskedés, de a képeken egy olyat láthatunk, ami már több mint húsz évvel ezelőtt bezárt, és azóta csipkerózsika álmát alussza. A szalon kiállítóterében még ott vannak a vásárlók becsalogatására szánt autók – egy BMW 635 CSi és egy korabeli 5-ös -, csak épp vastag porréteg borítja azokat.

Egyszerűen megállt az idő az egykori Citation Motors kereskedésben Egyszerűen megállt az idő az egykori Citation Motors kereskedésben

Furcsa, hogy azon kívül, hogy a kereskedés nevét és a márkajelzést eltávolították az épületről, lényegében semmi nem történt. A szervizben is ott áll még néhány korabeli BMW – minden bizonnyal az egykori tesztautók -, a szerszámok és gépek is mind ott porosodnak a félhomályban. A tulajdonos időnként ránéz ugyan az ingatlanra, de semmit nem változtat rajta.

Gyakorlatilag gyári új állapotában lévő BMW 635 CSi porosodik a szalonban egy 5-ös társaságában Gyakorlatilag gyári új állapotában lévő BMW 635 CSi porosodik a szalonban egy 5-ös társaságában