Változó formában, de már 1986 óta része a Tamiya kínálatának az Aero Avante nevű 1/32-es méretarányú távirányítós autó, a 15,5 centis hosszúságú kisautó népszerű termék. Ezért döntöttek úgy, hogy most elkészítik az 1/1 méretarányú változatát.

A Tamiya korábban is épített már életnagyságú autókat, de amíg azok egyszerű, gurítható kiállítási darabok voltak, az 1/1 Giant Mini 4WD, azaz 1/1 Óriás Pici 4WD elnevezésű alkotás teljesen működőképes – igaz, nem összkerékhajtású. Egyedi gyártású buggy-térvázat vettek alapul az építéshez, amelynél középre helyezték a kormánykereket, és az utastér feletti csővázat is levágták, hogy a lapos karosszériának semmi ne legyen útban.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A technika is alaposan eltér a távirányítós autótól, elemek és villanymotor helyett egy Volkswagen 1,6 literes léghűtéses boxermotor hajtja a hátsó kerekeket négyfokozatú, kézi kapcsolású váltón keresztül, és rendes kormányzása is van – a fordulást segítő görgők jelen esetben csak dekorációs célt szolgálnak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A karosszéria méreteit is leginkább a messze kinyúló görgők határozzák meg, a hossz 4,65 méter, a szélesség 2,8 méter, a magasság 1,44 méter. Legyen bármennyire is népszerű az életnagyságú Aero Avante, annak sorozatgyártását nem tervezi a Tamiya.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!