A tervek szerint 2016-ban megkezdődik a zöldmezős beruházás keretében megvalósuló új Jaguar/Land Rover gyár építése Nyitra városa mellett, amely 2018-ban kezdi majd meg a termelést egy, ma még nem ismert típussal.

A szlovákiai termékről hivatalosan annyit mondanak, egy teljesen új, alumínium térvázra épülő autóról lesz szó. Érdekes egybeesés, hogy az új Defender forgalmazását is akkorra ígérik…
A brit cég 1 milliárd fontot, azaz 440 milliárd Ft-ot költ az új üzemre, amelynek kapacitása kezdetben évi 150 000 autó lesz, és 2800 embernek ad majd munkát. Augusztusban írták alá a szándéknyilatkozatot, most pedig a végleges beruházási szerződést is megkötötték, miután a végleges tanulmányokat és vizsgálatokat is elvégezték. Azért is döntöttek Nyitra mellett, mert annak közelében 300 beszállítójuk is jelen van már. De nem ez az egyetlen beruházási hír a Jaguar/Land Rover konszernnel kapcsolatban, a hírek szerint az autógyár meg akarja vásárolni a Silverstone-i versenypályát, hogy oda telepítse a cégközpontot. A versenypálya-funkció megtartása mellett élményközpontot, szállodát és irodaházat építenének fel a területen. Egyelőre azonban a tárgyalások még korai szakaszban tartanak.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!